Uslovi kupovine

Poštovani kupci,

Kada posetite sajt ELPA.RS i prilikom svake vaše kupovine važi pretpostavka da ste upoznati i da prihvatate uslove korišćenja koje ćemo detaljnije predstaviti u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.


Izjava o zaštiti podataka o kupcu

Da bismo bili u mogućnosti da uspešno obradimo narudžbinu, potrebno je da nam pružite određene podatke kao što su ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt  telefon.
Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da Vam na efikasan način isporučimo željenu robu i da Vas obavestimo o trenutnom statusu narudžbine. Pored navedenih podataka, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili sigurniju i udobniju kupovinu.
Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju, dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih korisnika.


Opis proizvoda

ELPA.RS garantuje za kvalitet i poreklo svojih proizvoda. Svi proizvodi se nabavljaju od ovlašćenih distributera na našem tržištu, ili direktno od proizvođača.
Nastojimo da za sve proizvode na sajtu damo što tačniji opis. Svaki proizvod predstavljen je tekstom i  fotografijom proizvoda. Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja o proizvodu možete kontaktirati naš korisnički servis ( strana KONTAKT) . Ako proizvod koji ste preuzeli ima neki nedostatak, pružamo mogućnost zamene proizvoda ili povrata. 


Cene proizvoda

Sve cene prikazane na našem sajtu su iskazane u dinarima, sa uračunatim PDV-om.
Obavezujemo se da proizvod isporučimo po ceni o kojoj ste informisani prilikom potvrde narudžbine, i sve eventualne izmene cena konkretnih proizvoda koje ste naručili neće uticati na vrednost Vaše kupovine.
Zavisno od konačne vrednosti Vaše narudžbine, troškovi transporta mogu biti uključeni u prikazanu cenu (besplatna dostava) ili dodatno obračunati. 

Cene transporta za porudžbine će biti obračunate u skladu sa važećom tarifom kurirske službe.
Dostava je moguća isključivo na teritoriji Republike Srbije, bez teritorije Kosova i Metohije.


Pakovanje proizvoda

Proizvode koje naručite putem sajta ELPA.RS upakovani su na način koji štiti integritet pošiljke (transportno pakovanje). 


Način preuzimanja

Robu koju ste naručili na sajtu možete preuzeti na sledeći način:
Na registrovanoj adresi: roba se isporučuje posredstvom kurirske službe na adresu koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije na sajtu


VAŽNA NAPOMENA! Preporučujemo da pre preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke.
Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala.
Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja pre preuzimanja, preporučujemo da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja  je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure Vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.


Način plaćanja

ELPA.RS podržava sledeće načine plaćanja:
1. Pouzećem : Najjednostavniji i najrasprostranjeniji način plaćanja je plaćanje kurirskoj službi, prilikom isporuke. Tom prilikom pošiljku plaćate  gotovinom kuriru koji isporučuje pošiljku.
2. Opštom uplatnicom na šalteru banke ili pošte: prilikom potvrde narudžbine na e-mail će biti dostavljena precizna uputstva za plaćanje i podatke koje Vaša uplatnica treba da sadrži.
3.Predračunom : ukoliko ste prilikom registracije izabrali opciju pravno lice.


Reklamacije

Osnovni nam je cilj da sa Vama ostvarimo odnos poverenja i pružimo Vam usluge u svemu prema Vašim željama i potrebama. Kupac u svemu zadovoljan našim proizvodima i uslugom je naš primarni cilj.
Ukoliko se ipak dogodi da budete nezadovoljni isporučenim proizvodom, budite sigurni da će Vaš prigovor biti rešen u skladu sa važećim zakonskim normama.
Za sva Vaša pitanja i nedoumice možete nam se obratiti na kontakt tel. (013 377 011)


Povrat robe

U koliko nakon preuzimanja pošiljke:
1. ustanovite da je greškom dostavljen proizvod koji niste naručili
2. ustanovite da je greškom, pored proizvoda koji ste naručili, dostavljen i fakturisan i proizvod koji niste naručili ili
3. ukoliko ste se iz nekog razloga predomislili i odustali od kupovine
imate pravo da vratite sporne proizvode, a mi ćemo vratiti Vaš novac ili proizvod zameniti za drugi proizvod, po Vašoj želji.

Uslovi pod kojima ćemo omogućiti povrat na ovaj način su sledeći:
1. roba koju nam vraćate mora biti neotpakovana i nekorišćena
2. od dana kada je roba isporučena nije proteklo više od 14 dana (računajući i neradne dane)
3. Upakovali ste proizvod pre transporta na adekvatan način koji umanjuje opasnost od njegovog oštećenja tokom transporta
4. Uz proizvod ste priložili sva dokumenta koja su Vam predata prilikom isporuke (gotovinski račun, otpremnica i sl)
7. ELPA je potvrdila prijem pošiljke koja ispunjava uslov za povrat novca
8. U roku od 14 dana od prijema urednog artikla ELPA će vratiti plaćeni iznos


VAŽNE NAPOMENE!
* ELPA nije odgovorna za oštećenja koja nastanu zbog toga što artikle koje želite da vratite niste na odgovarajući način upakovali pre transporta. Moguće je da će nam proizvod usled toga biti dostavljen kao oštećen i nećete moći da ostvarite svoje pravo na povrat novca. Molimo Vas zato da na adekvatan način upakujete proizvode koje želite da vratite.
* U skladu sa zakonskim normama, dužni ste da snosite troškove povrata.


Promene opštih uslova

ELPA zadržava pravo da sve gore navedene uslove promeni.
O svim izmenama ovih opštih uslova poznati korisnici će biti obavešteni putem njihove registrovane e-mail adrese. Smatra se da su korisnici upoznati sa promenama opštih uslova prilikom svake sledeće porudžbine, nakon slanja obaveštenja.